Намалював Павло Титуленко

Календар Майдану. 17 лютого 2014 року

17 лютого – вночі члени рухів "Вікинги", "Нарнія" та інших атакували КМДА; міліція блокуватиме "мирний наступ" до Верховної Ради; міліцейський кордон на вулиці Михайла Грушевського; розфарбовані мітингувальницями машини внутрішніх військ; "Правий сектор" оповістив про загальну мобілізацію для "мирного наступу". 

О пів на першу ночі 17 лютого більшість прихильників повернення будівлі КМДА Майдану знов увійшли до приміщення адміністрації. Серед них були зокрема представники "Чорного комітету", Соціал-національної асамблеї, організацій "Патріот України", ОУН, рухів "Вікінги", "Нарнія", Коаліції учасників Помаранчевої революції. Однак близько першої години ночі в будівлі з'явилися представники ВО "Свобода", щоб переконати присутніх звільнити КМДА. О пів на третю нові сили протестувальників спробували зайти до будівлі, але їх не пропустили активісти "Свободи". Станом на 3:00 будівля фактично перейшла під контроль "Свободи", однак нікого звідти не виганяли, а тому активного протистояння не було.

Уранці з’явилася інформація, що міліція не пропускатиме учасників "мирного наступу" 18 лютого до будівлі Верховної Ради. Начальник пресслужби ГУ МВС у Києві Ольга Білик заявила: "Урядовий квартал перекрито. Київська міліція поки що не отримала заявки на проведення мирних акцій протестів у вівторок, тому ще невідомо, чи буде посилено кордони".

У той же час міліція продовжувала перекривати вулицю Михайла Грушевського, через що протестувальники знов обмежили рух цією вулицею, але облаштували у барикадах прохід завширшки близько 3 м. На відстані 100 м від барикад розмістилася шеренга приблизно з 30 правоохоронців.

Жіноча чота 16-ї сотні Самооборони Майдану вирішила підняти настрій солдатам внутрішніх військ розфарбовуванням машин, якими було перекрито в’їзд на вулицю Садову. 
"Правий сектор" наказав усім своїм загонам у Києві та регіонах перейти до стану повної готовності у зв’язку з оголошеним на вівторок 18 лютого "мирним наступом".
У свою чергу, ВО "Майдан" повідомило, що 18 лютого з восьмої ранку формуватимуться колони протестувальників для походу до будівлі Верховної Ради. Планувалося, що о 8:30 сформовані колони вирушать у бік парламенту.

Учасники Автомайдану, які брали участь у поїздці до помешкання Генерального прокурора Віктора Пшонки в неділю, отримали запрошення долучитися до підрозділів Державтоінспекції.