Художник – Павло Титуленко

Календар Майдану. Неділя 24 листопада 2013 року

24 листопада – стотисячний мітинг "За європейську Україну!"; режим Януковича всіма силами перешкоджає протестувальникам; створено Координаційну раду Майдану; перше віче Майдану ухвалило резолюцію щодо подальших дій. 

24 листопада 2013 року підтримати вимогу підписати Угоду про асоціацію з ЄС з усіх регіонів України до Києва приїхали від 50 до 100 тисяч осіб. Мітинг "За європейську Україну!", організований опозицією, став наймасовішою політичною акцією в Україні за останні вісім із половиною років. До протесту долучилися кілька тисяч студентів київських вишів.
На майдані Незалежності тривали акції без партійної символіки.

Влада докладала зусиль, щоб обмежити приїзд протестувальників до Києва: працівники ДАІ не пускали мітингарів до столиці, міліція розганяла Євромайдани в регіонах, а бюджетників з усієї України звозили на провладні Антимайдани. 

Близько 16-ї години активісти опозиційних партій почали встановлювати намети на Європейській площі. Бійці спецпідрозділу "Беркут" спробували "зачистити" табір на Європейській площі, але їхня атака не дала результату. Успішнішими були дії міліції на майдані Незалежності, де силовики змогли демонтувати наметове містечко протестувальників.

Представники громадянських рухів "Відсіч", "Чесно", "Ми – європейці", "Воля", політичної партії "Демократичний альянс" увійшли до Координаційної ради Майдану. Перше віче Майдану ухвалило резолюцію, згідно з якою в разі непідписання Угоди про асоціацію з ЄС організатори Євромайдану домагатимуться імпічменту президента Віктора Януковича за державну зраду та закличуть усі демократичні країни світу застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його режиму. Віче постановило наполягати на відставці уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів. Однією з позицій резолюції було рішення вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради, на якій терміново розглянути й ухвалити всі потрібні євроінтеграційні закони, в тому числі про лікування засуджених за кордоном і про прокуратуру, а в разі неспроможності Верховної Ради ухвалити потрібні закони, відмови парламентської більшості голосувати за них, домагатися розпуску парламенту та проведення позачергових виборів народних депутатів. Координаційна рада Майдану ухвалила рішення залишатися на майдані Незалежності до 29 листопада 2013 року.